سلامی دوباره و خسته نباشید …
واقعیتش اینه از وقتی رفتم رو لینوکس اولش ویندوز که داشتم یه قسمت از پارتیشن رو shrink کردم و وقتی یه قسمت از هاردم unallocated شد از گزینه install mint along side windows10 استفاده کردم و بقیه پروسه نصب به صورت اتوماتیک انجام شد و راستشو بگم خوب بود … و استرس پارتیشن بندی رو نداشتم …
ولی بعدش که دیدم مینت توضیعی هست که میخوام نگهش دارم با نرم افزار gparted اون پارتیشنی که ویندوز توش بود رو پاک کردم و خلاص .
ولی وقتی یه نگاهی به هاردم کردم دیدم وای که چقدر در هم بر هم شده و چند پارتیشن کوچیک و عجیب غریب ظاهر شدند ---->. به این صورت
و فقط دو پارتیشن اخری تو فایل منیجرم قابل مشاهده هستند و میخوام یه کمکی کنید که فضا هایی که موندند به دو پارتیشن اخریم اضافه کنم … و بگید که کدومش مهم نیستند تا حذفشون کنم …
راستش این مشکلو پ خ کردم ولی هر کاری کردم نتونستم فضا های unallocated رو به پارتیشن های اخر اضافه کنم .
راستی هر اطلاعاتی که باعث میشه کمک کنه خواستید بگید تا به اشتراک بزارم …
مرسی از همتون
منم مشکل مشابه شما رو داشتم
هارد آدرس داره
به صورتی که مثلا میگه این درایو از آدرس 1 تا 1000
مشکل این جاست که درایو های unallocated شما آدرساش پشت سرهم نیست که یکی بشه بینشون فاصله هست
یعنی اولی 1 تا 1000 دومی 3000 تا 4000 و …
برای این که بتونید یکی کنید باید اون درایو های بینشون رو هم delete کنید
اهاااا … خیلی ممنون …
اوکی ولی مشکل اینجاست که اون درایور های بینشون رو نمیدونم واس چی هستند … و میترسم پاک کنم … چون
حال حاظر نمیتونم بکاپ بگیرم و طبق تجربه بدی که داشتم … زیاد طرفدار حذف یه درایور نیستم مگر اینکه مطمعن شم
ببینید سه تای اول مال ویندوز هست
ویندوز که به صورت uefi نصب بشه اون سه تا رو ایجاد میکنه
اون unallocated ها هم که پارتیشن های دلیت شده هست و مشخصه
بقیشون بین 500 تا 700 مگ هستن و ntfs که این مشخص میکنه مال ویندوزه و احتما خیلی زیاد به خاطر حجم کمش مال دفعات قبلی ای هست که ویندوز نصب کردین که ویندوز برای recovery و boot و … در نظر گرفته
فک نمیکنم پاک کردن اینا براتون مشکل ساز بشه چون اولندش که حجمش کمه و تو 500 مگ چه چیز ضروری و مهمی ممکنه داشته باشین؟ و با توجه به file system اشون که ntfs هست مال لینوکس هم که نیست پس پاک کردنش بی خطره با این حال توی لینوکس mount کنید دقیق تر ببینید برای چیه و ضمنا من مسئولیتی رو قبول نمیکنم در قبال پاک کردنشون
میمونه دوتای آخر
آخری که / هست یعنی همون روت
یکی مونده به آخری خیلی حجمش زیاده ntfs هست و در حال حاظر هم mount شده میتونید تو file manager تون ببینیدش
اره منم شکم تو اون بود … چون یادمه یه بار هاردم فرمت شده بود و اول که با حالت بایوس ویندوز مینصبیدم اینبار اومدم سراغ uefi و یادمه اوایل پارتیشن بندی مجدد و تازه … همه اون یکباره ناخوداگاه بوجود امدند …
راستی اون که حجمش زیاده که کلا اطلاعاتم توش هست که شدیدا بهش نیازمندم .
ولی نه دیگه خودت راهنمایی کردی و سلب مسعولیت پذیرا نیستیم (شوخی)
حالا میگم بذار ببینم عزیزای دیگه هم یه نظری بدن ببینم اونا چی عرض میکنن راجع به درایور ها .
…راستی خودتم با این gparted اکستند کردی فضا های خالی رو؟
ببین در دو مورد شک نکن
یکی این که از بالا 3 پارتیشن اول مال ویندوزیه که قبلا داشتی و الآن کلا درایو c شو زدی پاک کردی
دوم این که اون پارتیشن های ntfs با حجم 500 تا 700 مگ ربطی به لینوکس ندارن و نمیتونن بهش آسیبی بزنن
و بازم میگم mount کن نگاه کن توش چیه این که واقعا خطری نداره!!!
اقا محمد مرسی …
من حذفشون کردم و مشکلی پیش نیومد …
در ضمن طبق گفتتون با حذف کردن درایور های اضافه و نداشتن فاصله بینشو الان میتونم به درایور خودم فضای خالی رو extend کنم .
ولی نتونستم رو root اضافه کنم … یعنی unmount نمیشد که فضا بهش اضافه کنم … ولی مشکلی نیس .
به هر حال خوب پیش رفت مرسی از راهنماییت
فکر کنم بشه ولی قطعا زنده زنده که نمیتونی این کارو بکنی
منظور من این بود که کلا بخوای از این unallocated ها یه پارتیشن بسازی نمیشه چون اصلا کنار هم نیستن و بینشون فاصله هست
یه اشتباه بسیار بسیار احمقانه ای که من کردم و ازت عذر میخوام اینه که فکر کنم سیستمت رو reboot کنی دیگه بالا نیاد
پس این کارو نکن و قبلش مشکل رو حل کن
چون از بالا پارتیشن دوم با mount point
/boot/efi
مال لینوکسه و تو همین الآن پاکش کردی برای همین فکر کنم reboot کنی سیستمت بالا نیاد
توی این پست راه حل گندی که من زدم موجوده:
محمد جان این چه حرفیه … به خودت ظلم نکن … اقایی تو …
راستش نه من میدونستم که اون بالایی boot هستش و حذفش نکردم .
کلا راهنماییت هات خیلی خوب عمل کرد و الان مشکلی ندارم.
سلام
به نظرم شما از lvm استفاده کنید . مشکلتون حل میشه . اینکه بیاید اونایی که unallocated هستند رو تبدیل به یک پارتیشن بکنید . یعنی هر کدوم یک پارتشین جدا که ext4 باشه . بعد با lvm اونا رو بندازین توی یک گروه که باعث میشه حجم همشون با هم جمع بشه . بعد اونا رو به پارتشین های مجزا تبدیل کنید . اینطوری نیاز پارتیشن بندی مجدد هم نیست . هر وقت خواستید هم میتونید حجمش رو کم و زیاد کنید ولی خب این روش مزایا و معایبی داره که میتونید در موردش تحقیق کنید و این مورد رو روی فلش تست کنید تا بهش مسلط بشین
پارتشین هایی که فرمت ntfs هستند مسلما برای ویندوز هستند . چون لینوکس نمیاد همچین پارتیشینی رو درست بکنه و فرمت پارتشین های لینوکس ext هست . ولی با این حال لینوکس روی پارتشین های غیر متعارف هم نصب میشه ولی توصیه نمیشه که این کار انجام بشه .