تجربه استفاده از توزیع های دیگر لینوکس بر روی تلفن همراه

سلام دوستان
میخواستم ببینم کسی تا به حال از توزیع های دیگر لینوکس به غیر از اندروید روی تلفن همراه استفاده کرده ؟
تجربتون رو لطفا دربارش بگید

3 پسندیده

عرض سلام و ادب
جواب کلی اینه که بله… تا حدی میشه! ولی دردسرهای زیادی داره… و اون طوری که انتظار دارید نیست!
یه راهش اینه که به صورت dual boot, توزیع ubuntu رو نصب کنید. البته روی هر گوشی ای جواب نمیده تا جایی که اطلاع دارم فقط روی Nexus 4, Nexus 7 و Nexus 10 امکان پذیر هست. از طرفی با توجه به محدودیت سخت افزار تلفن همراه, نمی تونید اون طور که باید ازش لذت ببرید مخصوصا اگه با یه سری نرم افزارهای گرافیکی یا نیازمند پردازش سنگین مثل Gimp, Blender, Ardour و … سر و کار دارید. ضمنا این روش رو باید با احتیاط انجام بدید چرا که ممکنه سیستم عامل گوشی شما بالا نیاد و کلی دردسر داشته باشید تا درست بشه…
canonical یه سیستم عامل موبایل به اسم ubuntu touch رو توسعه میداد تا جایی که من اطلاع دارم این پروژه شکست خورده… پس باید بی خیال اوبونتو تاچ هم بشید!
اما برای اینکه کلا نا امید نشید یه راه بسیار ساده, ۱۰۰ درصد عملی و فان :wink: رو بهتون میگم. کافیه نرم افزار Debian noroot رو دانلود کنید و از اجرای توزیع Debian بر روی گوشی لذت ببرید :slight_smile: این واقعا یک دبین هست که حتی می تونید توی ترمینالش دستور بنویسید و اجرا کنید! هیچ گونه آسیبی به گوشیتون نمیزنه و درست مثل سایر نرم افزارها اجرا و حذف میشه… (سیستم عامل native نیست مثل نرم افزار هست) اگه نصبش کنید براتون جالبه…
در نهایت باید بگم گنو/لینوکس برای کامپیوتر طراحی شده و مثل اندروید مناسب تلفن های همراه نیست به عنوان مثال نمی تونید تماس تلفنی داشته باشید یا پیامک بفرستید!

3 پسندیده

به عنوان linux بر روی تلفن های هوشمند بنظر من خود android بهترین نمونست, چون تقریبا همه استفاده کردن و قدرت linux رو تجربه کردند

4 پسندیده

این پروژه رو کنونیکال ول کرد ولی کمیونیتی اوبونتو و یه تیم دیگه هنوز داره توسعه ش میده

4 پسندیده

خیلی ممنون ولی فک میکنم گوشی هایی مناسب برای نصب گنو/لینوکس ساخته شدند که مختص به همین موضوع هستند به غیر از Nexus 4, Nexus 7 و Nexus 10

Debian و SMF رو یه زمان امتحان کردم و خیلی زود متوجه شدم که برای گوشی همون android بهتره

3 پسندیده

خوب چطور میتونیم از سیستم عامل اندرویدمون نهایت استفاده رو ببریم مثل نسخه های دستکتاپ بتونیم از ترمینال در اندروید استفاده کنیم و …

2 پسندیده

از termux استفاده کردین؟

https://termux.com/

3 پسندیده

می تونید روی گوشیتون نرم افزار اندروید توسعه بدید: AIDE
یا یک محیط توسعه وب نصب کنید: AWD
Vim نصب کنید: DroidVim
و حتی اگه termux (که توماج عزیز فرمودن) رو نصب کنید قادر به نصب Emacs هم خواهید بود: Running Emacs on Android :blush:

2 پسندیده

نه متاسفانه ! اما الان امتحانش میکنم ممنون

1 پسندیده

ممنون خیلی کامل و خوب بود

1 پسندیده

سلام
این شرکت هم یه توزیع خاص برای سخت افزاری که تولید کرده زده

1 پسندیده