سلام
من یک دیسک 128 گیگ ssd دارم و یک هارد 1T hdd و یه هارد 160g hdd.
من میخوام هم ویندوز داشته باشم واسه گیم و هم اوبونتو داشته باشم.
حال سوال اینجاست که من اوبونتو رو تو کدوم هارد نصب کنم البته هارد 1T رو واسه اطلاعاتم و داده هام گذاشتم حالا بین 160g و 128g کدوم واسه نصب اوبونتو انتخاب کنم. آیا از لحاظ سرعت تاثیری زیادی داره یا نه؟
ممنونم
روی ssd و بله خیلی خیلی فرق داره سرعتشون.
برای پارتیشن بندی هم لزومی داره که برای home پارتیشن جدا بسازم یا نه یکSwap و یک روت کافیه؟
بستگی به خودت داره من معمولا home رو جدا نمی کنم. چون می دونم سیستم عاملم رو از دست نمی دم و عوض نمی کنم. و کلا هم یه دیسک ssd دارم.
پس من که تازه کارم تو گنو/لینوکس بهتره که پارتیشن home جدا داشته باشم چون مطمئن نیستم که سیستم عاملم رو از دست ندم
منم کلا فقط از یک دیسک استفاده میکنم و home رو جدا نمیکنم، از درایو یا دیسکهای مجزا فقط به عنوان storage استفاده میکنم اونم بیشتر به عنوان بکاپ.
بابت ویرایش پست پوزش میخوام
خواهش میکنم. بالاخره باید ما هم یاد بگیریم دیگه.
در عمل یک swap و یک root کافیه
اوبونتو که من نصب میکردم گزینه swap تو گزینه هاش نداشت یعنی خودش ایجاد کرده؟
خب راستش اینکه گزینه swap نداشته یکمی عجیب بنظر میاد، از چه نسخه ای استفاده کردین و مراحلی که هنگام نصب طی کردین چی بوده؟
به هر حال میتونید به این صورت چک کنید
cat /proc/swaps
ubuntu 18
یک فایل ۱ مگابایتی هست که فکر کنم خیلی کمه
حالا نمیشه اضافه کرد؟
ممم…! خیلی کمه، میشه swap درست کرد، اما چک کردین که درست شده یا نه؟
لینک زیر توضیح کاملی داده، هر چی واضح نبود بپرسید
https://help.ubuntu.com/community/SwapFaq
یه فایل یک مگابایتی کجا هست ؟ به صورت پیشفرض swap باید یه پارتیشن باشه نه فایل. اگرم swap ندارین می توین الان هم بسازین ؟
سلام
از من میشنوی حتما پارتیشن home رو جدا کن
یه پارتیشن ext4 بساز mount point رو بزار home/
و سری های بعد هروقت خواستی توزیع دیگه ای نصب کنی همین mount point رو بده و تیک format رو بردار
اگه دوستان مثل آقا سمیر میگن ایجاد نمیکنن چون یه کاربر حرفه ای لینوکس هستن و میدونن لازمشون نمیشه اما افرادی مثل خود من تو یه هفته گذشته ممکنه چند تا توضیع نصب کنن هم برای تجربه چیزای جدید هم گند زدن به سیستم عامل
مثلا من از اوبونتو خوشم نیومد antergos نصب کردم و چون پارتیشن home جدا بود تمام فایل هام و اکثر تنظیماتم موند و این خیلی برام عالی بود!
خوب ssd در بدترین حالت از hdd در بهترین حالت بهتره!
اگه امکانشو دارید، یه تست سرعت از هارد و ssd بگیرید حتما. چون تجربه نشون داده هارد 160گیگ یعنی قدیمی. بنابر این یعنی خیلی کند. (اگه bad-sector نداشته باشه)
من معمولا home رو جدا میکنم. پارتیشنهای من الآن اینطوریه (240گیگ ssd دارم):
sda 8:0 0 223.6G 0 disk
├─sda1 8:1 0 64G 0 part /
├─sda2 8:2 0 32G 0 part [SWAP]
└─sda3 8:3 0 127G 0 part /home
البته این مساله رو بگم که 32گیگ Swap واقعا زیاده و اصلا لازم نیست. ولی من برای کارهای شخصیم یه زمانهایی هست که لازمه RAM زیادی مصرف بشه. وگرنه در بدبین ترین حالت ممکن، 8گیگ (نصف رم) میساختم.
من روی لپتاپم 512گیگ ssd دارم. اونجا هم 64گیگ برای / اختصاص دادم و ۱۶گیگ برای swap و بقیشو دادم به /home
نکته اینجاست که درمورد استفادهی من، نصب و کانفیگ نرم افزارها توی / هست و تمام کارهایی که انجام میدم در /home قرار میگیره. از دانلود تا توسعهی نرم افزارها. (فکر میکنم همه همینطور باشن)
یه مسالهی دیگه هم باید ذکر کنم.
اگر کارتون برنامه نویسی php یا همچین چیزی هست و توی /usr/share/nginx/html یا /var/www/html یا یه همچین جایی پروژههاتون رو قرار میدید، پیشنهاد میکنم یه پارتیشن مجزا براش بسازید که اگه سیستمعامل خراب شد و نتونستید درستش کنید (لینوس هیچوقت خراب نمیشه. فقط بعضیوقتا ما بلد نیستیم درستش کنیم) و امکان بکاپگیری نبود، این اطلاعات از بین نره. (مسلما نگهداری پروژهها روی سرور git مزایای خودشو داره)
اگر سرور ابونتو نصب کرده باشه احتمالا اصلا swap نداره، مگر اینکه ابونتو در این زمینه تغییر چیزی داده باشه، راستش من تازه رفتم روی سرور ۱۸.۰۴ درست هنوز نمیدونم و اصلا اگر روی سرور swap باشه حذفش میکنم.
هرچند کلا بعید میدونم این سناریو درست باشه.
خب هر روز یه نسخه جدید نصب کردن برای شروع بد نیست، اما یه جایی باید این روند متوقف بشه و حداقل برای مدتی روی یک نسخه کار کنید، حتی اگر خراب میشه سعی کنید درستش کنید و راه حل ها رو داکیومن کنید.
من یک اوبونتو دارم روی hdd و ی ویندوز 10 روی ssd
ولی با این حال سرعت اوبونتو پا به پای ویندوزه
سلام
بله درسته من الآن دیگه تقریبا رو antergos ثابت موندم
مشکل اینجاست که هر توضیع مشکلات خاص خودشو داره
از فدورا اگه بخوام شروع کنم مشکلش این بود بعد یک ساعت کار کل سیستم فریز میشد نه موس تکون میخورد نه هیچ کار دیگه ای میشد بکنی لزوما باید ری استارت میکردم!
اوبونتو با گرافیکم زیاد مشکل داشت با این که هم درایور nouvea و هم درایور غیر اوپن سورس nvidia رو تست کردم
بزرگترین مشکلش هم با ویدیو ها بود اصلا نمیشد توش فیلم دید تصویر میپرید یا …
الآن از آرچ دارم استفاده میکنم مشکلش اینه که suspend نمیشه یعنی بزارمش رو استدبای یا به قول خودش suspend دیگه نمیتونم ازش استفاده کنم چون روشن که میکنم یه صفحه سیاه میاد بدون هیچ چیز خاصی و لزوما باید ری استارت کنم!!!
ولی حالا باز قابل تحمل تره نسبت به مشکل بقیه نسخه ها
من پارتیشن روت رو توی ssd و home رو داخل hdd ریختم . سرعت سیستمم اوکیه. فقط efi , home , root , grub رو نصب کردم